Igra s slanim testom


Kadar nam doma zmanjka plastelina ali gline, se vedno lotimo priprave slanega testa. Mala dva sta vedno neizmerno vesela, saj lahko aktivno sodelujeta pri sami pripravi. Receptov za pripravo slanega testa  je kar nekaj,odvisno kakšne lastnosti testa si želimo. Sama ga največkrat pripravljam po tem receptu.

Potrebujemo:

1 skodelico bele moke

½ skodelice soli

½ skodelice vode

Jedilna barva (nekaj kapljic oz.odvisno kako intenziven odtenek barve želimo)

V skledo odmerimo vse sestavine in jih z žlico rahlo zmešamo. Ko se začnejo oblikovati kepe, slano testo položimo na delovno površino, katero prej lahko tudi rahlo pomokamo, in zgnetemo v gladko kepo. In igra se lahko začne. 

Slano testo lahko oblikujemo, ga valjamo, režemo, izdelujemo črve in strižemo. Lahko pripravimo perlice, katere nato posušimo in iz njih izdelamo ogrlico ali pa izrežemo okraske, s katerimi si okrasimo prostor. Slano testo lahko nekaj dni sušimo na zraku, lahko pa ga tudi zapečemo v pečici (približno pol ure na 125 S stopinjah Celzija). Če ga nismo obarvali že pri sami pripravi testa, lahko izdelke pobarvamo, ko se posušijo. To lahko naredimo kar z tempera barvami.

Uživajte v ustvarjanju! Objem!

Vaša MAMA LAMA Nataša