ISKANJE ZAJČKOVEGA ZAKLADA


Tudi letos sem se lotila načrtovanja lova na zajčkov zaklad, ki ga tradicionalno pripravim za naše najmlajše družinske člane.

Tokrat sem imela pri načrtovanju še dodatno pomoč našega zajčka Poochyja (no ja, pomaga samo v primeru, da ga sproti zalagam z regratom in deteljo). S skupnimi močmi nama je uspelo pripraviti naloge, primerne za otroke od 2 do 5 let.

Kako izgleda lov na zajčkov zaklad?

Po velikonočnem zajtrku otroci dobijo pismo velikonočnega zajčka v katerem so navodila kako najti skriti zaklad. Nato se otroci podajo na lov za namigi in nalogami, ki jih morajo rešiti. Vsaka uspešno rešena naloga jih pripelje korak bližje zakladu.

Naloge poskušam oblikovati tako, da zajemajo področja GIBANJA, UMETNOSTI, MATEMATIKE, JEZIKA in NARAVE.

Pri načrtovanju aktivnosti vedno izhajam iz otroka, njegove starosti, razvojne stopnje in interesov. V primeru, da pri aktivnosti sodeluje več otrok razlinče starosti pripravim za vsakega otroka posebaj indvidalno nalogo ali pa zastavim naloge tako, da mora pri reševanju problema vsak prispevati svoj del.

In tako izgledajo letošnja navodila za iskanje zaklada. Otroke skozi lov vodim in če se jim morda kje zatakne, jih z vprašanji spodbudim k dodatnemu razmišljanju in reševanju zastavljenega problema.

Če vas zanima več o iskanju zajčkovega zaklada mi lahko pišete na info@mamalama.si

Želim vam mirne in lepe velikonočne praznike.

Naj vaša domišljija ne pozna meja!

Nataša