Potrebujemo
- 2 ½ skodelice moke (+ ½ skodelice moke za kasneje)
- ½ skodelice soli
- 2 žlici vinskega kamna
- 1 ½ vrele vode
- 1 žlica rastlinskega olja
- 2 žlici medu
- V posodo stresemo suhe sestavine in jih med seboj dobro premešamo.
- V drugi posodi zmešamo tekoče sestavine.
- Tekočo zmes počasi prilivamo suhim sestavinam, pri tem ves čas dobro mešamo. Če se nam zdi, da je zmes še vedno lepljiva, dodamo ¼ skodelice moke.
- Testo dobro pregnetemo z rokami, dokler ne dobimo mehke mase, ki se zlahka oblikuje. Če se nam zdi zmes presuha, lahko dodamo eno do dve čajni žlički olja in ga vgnetemo v plastelin.
Nasvet
Domači medeni plastelin v dobro zaprti posodi hranimo tudi več mesecev.
Naj vaša domišljija ne pozna meja!
Nataša