Ustvarjalne minutke: LISTNATI DUHCI


Potrebujemo:

  • listje
  • tempera barvo (sama sem uporabila črno in belo)
  • čopič
  • vrvico
  • lepilni trak

Kako se lotimo izdelave duhca

List prebarvamo z belo tempero. Ko se barva posuši, duhcu s črno tempero narišemo oči in usta. Na isti način naredimo večje število duhcev. Ko se barva posuši, vzamemo daljšo vrvico in duhce, en ob drugem, prilepimo z lepilnim trakom na vrvico.

Naše duhce na vrvici nato lahko uporabimo za strašljivo dekoracijo za noč čarovnic.

Nasvet

Če želimo, da se nam listi ne bodo mečkali, jih lahko za nekaj dni damo sušiti med knjige. Najbolj učinkovito je, da liste položimo med časopisni papir in jih obtežimo s težkimi knjigami.

Ker pa so pri nas listnate ustvarjalne minutke po navadi bolj spontanega izvora, se sama poslužujem hitrejše metode. Za to potrebujemo papirnate kuhinjske brisače, mikrovalovno pečico in težjo posodo, ki je primerna za uporabi v mikrovalovki. Na steklen krožnik mikrovalovne pečice položim papirnato brisačo, na njo položim listje ter ga prekrijem s plastjo papirnate brisače. Nato vse skupaj obtežim s težjo posodo, ki je primerna za uporabo v mikrovalovki, ter za 2 minuti prižgem pečico. Listki so tako hitro lepo ravni in posušeni, da se nam kasneje ne bodo zmečkali.

Naj vaša domišljija ne pozna meja!

Vaša MAMA LAMA Nataša