Ustvarjalne minutke NAŠ PLANET ZEMLJA


Potrebujemo

  • svinčnik
  • večji list papirja
  • tempera barve in čopiče
  • lepilo
  • različne naravne materiale (listki, cvetlice, manjši kamenčki)

Na večji list papirja narišemo krog, ter nanj narišemo kontinente, ter tako dobimo našo Zemljo. Zemlji z modro tempero pobarvamo oceane, s črno pa pobarvamo ozadje, ter tako naredimo vesolje. Zvezde sem naredila tako, da sem z belo in rumeno barvo škropila po ozadju. Ko se barva posuši lahko nadaljujemo z ustvarjanjem. Na kontinente prilepimo različne liste in cvetove in naš planet Zemlja je končan.

Nasvet

Če želimo, da zelenje ohrani svojo obliko in barvo, ga pred ustvarjanjem posušimo. To naredimo tako, da  damo izbrane rastline  za nekaj dni sušiti med knjige. Najbolj učinkovito je, da jih položimo med časopisni papir in jih obtežimo s težkimi knjigami.

Lahko pa uporabimo hitrejšo metodo, kjer si bomo pomagali z mikrovalovno pečico. Za to potrebujemo papirnate kuhinjske brisače, mikrovalovno pečico in težjo posodo, ki je primerna za uporabi v mikrovalovki. Na steklen krožnik mikrovalovne pečice položimo papirnato brisačo, na njo razporedimo cvetove in listke ter jih prekrijemo z papirnato brisačo. Nato vse skupaj obtežim s težjo posodo, ki je primerna za uporabo v mikrovalovki, ter za 2 minuti prižgem pečico. Cvetovi in listki so tako hitro lepo ravni in posušeni in se nam kasneje ne bodo mečkali.

Pomembno

Pri sušenju cvetov in listov v mikrovalovni pečici, bodo bolj mesnati listi in cvetovi potrebovali dalj časa. Med sušenjem zato večkrat preverite, ali so že dovolj posušeni.

Če bomo rastline sušili predolgo, bodo preveč izsušene in se nam bodo lomile.

Razvijajmo domišljijo jutrišnjega dne!

Poskrbimo,da bo otroštvo kreativno in igrivo!

Nataša